11.8 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Бербатов: Краев има самочувствие като на Роналдо

Легендата на ЦСКА и „Манчестър Юнайтед“ – Димитър Бербатов, не пропусна и тази седмица да коментира актуални теми, засягащи футболния живот в България.
„Световните квалификации наближават и селекционерът на националния отбор Ясен Петров повика своите избраници от чужбина. Две неща правят впечатление. В състава е извикан Андрей Гълъбинов! Момчето записва силни двубои в италианската Серия „А“, играе срещу силни отбори и футболисти. Честно казано, не ме интересува дали бележи достатъчно голове, мисля, че той може да бъде използван по различни начини в нашия състав и да внесе тази нужна агресия и физика, да тормози противниковите защитници! А това ще отваря пространства за по-бързите ни футболисти“, написа в своя блог бившият нападател. „Другото, което прави впечатление, е отсъствието на Краев! Несъмнено момчето има талант и качества, но прекаленото показно самочувствие, тип Кристиано Роналдо, не е по вкуса на всички и затова имаше толкова критики по негов адрес. Особено когато не е подплатено с игра, критиките могат да бъдат доста и заслужени! На мен Краев ми харесва, но трябва да се замисли… Не си спомням аз или Христо Стоичков да сме демонстрирали подобно самочувствие на тази възраст, въпреки че аз бях играл финал за Шампионската лига, а Ицо е с полуфинал за КНК с ЦСКА и пред трансфер в „Барса“! Да, времената са различни, играчите – също, но трябва да имаш реална представа за самия себе си! Но това идва с годините! А самочувствието и превъзходството не е нужно да бъдат демонстрирани, те се усещат! Особено на терена. Там е важно“.

Бербатов не пропусна да коментира и състоянието на „Пирин“ (Благоевград), който е устремен към завръщане в Първа лига. „Пирин“ върви с бързи крачки към Първа лига! Нещо, което всички, свързани с отбора, искат да видят! Мисля, че имат силите да го направят, но когато стигнат до Първа лига, не трябва да забравят, че тогава започва важната и трудна задача – да останат в елита и да продължат във възходяща линия. Спомням си, че това обяснявах и говорех преди време на хора, свързани с клуба, точно когато беше на път да влезе в елита – направиха го и на другата година изпаднаха. Явно не ме бяха чули правилно. Правилното менажиране на един футболен клуб е от изключително значение и се надявам хората в клуба да са наясно с това. И всеки да знае своето място, отговорности и задължения, за да може накрая „Пирин“ да отиде и остане там, където му е мястото – в Първа лига!

Относно предстоящото заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което ще се обсъжда датата за конгрес, Бербатов допълва: „Този понеделник има заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Да се надяваме, че хората, които са временно изпълняващи и в оставки начело на централата, ще вземат правилните решения, свързани с бъдещето на футбола ни. Времето минава, но всички знаем, че промените се задават. Търсени са и са искани от футболната общественост. Трябва да гледаме в бъдещето, да уважаваме миналото, но не и да живеем в него!“

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html