9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Отвлякоха 39 ученици

Въоръжени мъже нападнаха училище в северозападната част на Нигерия и отвлякоха 39 ученици, няколко седмици след друго подобно масово отвличане в региона, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Новото нападение е било извършено в четвъртък вечерта в колеж в щата Кадуна, каза полицията. Според органите на реда е потвърдено, че в неизвестност са 39 ученици, от които 23 момичета и 16 момчета. Отвлечени са и няколко души от персонала на училището, съобщи БТА.

Властите заявиха, че армията се е намесила, предприемайки действия срещу нападателите, като е успяла да отведе в безопасност 180 души персонал и ученици. Неуточнен брой ученици са пострадали и им е оказана медицинска помощ.

Силите за сигурност провеждат операция за откриване намиращите се в неизвестност ученици. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди отвличането и призова за „незабавно и безусловно освобождаване на учениците, които все още са в плен“.

В края на миналия месец въоръжени нападатели отвлякоха 279 момичета от училище в Северозападна Нигерия. Ученичките бяха освободени след преговори с правителството, но не е известно дали е бил платен откуп.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html