11.2 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Корнелия Нинова получи знакова подкрепа от водещи социалисти и демократи в ЕП

Корнелия Нинова и БСП получиха знакова подкрепа за предстоящите парламентарни избори от водещи социалисти и демократи в Европейския парламент/ЕП/, съобщи пресцентърът на партията.


Пожелание за успех са изразили германските социалдемократи в ЕП от името на техния ръководител – Йенс Гайер. Той е заявил, цитиран в съобщението, че и в ЕП, и в Германия следят внимателно случващото се в България, и са силно впечатлени от народното недоволство в знак на протест срещу управлението на министър-председателя Борисов и тясно свързаните с него корупционни практики. В своето обръщение Гайер е изразил увереност, че тази силна демократична воля и съпротивителен дух на българските граждани ще бъдат изразени и на 4 април, когато българите ще имат възможността да сложат край „на този порочен модел на управление и да върнат авторитета на България в ЕС на надеждна, пълноправна и демократично функционираща държава-членка“.
Силно послание за важността на вота за българските граждани и за България е отправил и координаторът на социалистите в Комисията по транспорт и туризъм на ЕП – Йохан Даниелсон, член на ЕП от управляващата в Швеция социалдемократическа партия. Той е подчертал, че в цяла Европа социалистите и демократите са обединени в борбата и стремежа към постигане на високи социални стандарти, върховенство на закона и уважение на основни човешки права.
Подкрепа и пожелание за победа на 4 април са отправили и австрийските социалдемократи в ЕП чрез ръководителя на Делегацията – Андреас Шидър. Той е убеден, че БСП е политическата сила, която може да гарантира на българските граждани социална справедливост, просперитет и развитие на страната, се посочва в информацията.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html