11.8 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Нови разкрития в Аржентина: Връзвали Марадона с колани за леглото

Смъртта на футболната легенда Диего Марадона продължава да вълнува милиони фенове по света. В родината му все още разследват обстоятелствата около кончината му на 25 ноември 200 г. и търсят виновни, а местни медии се добраха до детайли за периода му в болница преди домашното лечение, довело до фаталния край.
Оказва се, че заради лечението от алкохолизъм и приема на някои тежки лекарства заради мозъчната си операция, Марадона е трябвало да бъде връзван за леглото.
„Правеха го заради неговата собствена безопасност и тази на околните. Не му даваха да става, за да ходи до тоалетна и му слагаха памперси. Беше под 24-часово наблюдение. В картона му пише, че на няколко пъти се е освобождавал от коланите и се е отнасял враждебно към медицинските сестри и лекарите. Той просто не искаше да се лекува там“, разказват запознати с престоя на Марадона в болницата.

Недоволството в Буенос Айрес така и не стихва, а феновете на футболния гений искат справедливо и безпристрастно разследване на смъртта на световния шампион с националния тим по футбол от 1986 г. Заради кончината разследвани са лекарят Леополдо Луке, който извърши операцията на главата и психиатърката Августина Косачоф.
„Той не почина естествено. Беше убит! Справедливост за Диего. Съд и присъди за виновниците!“, скандираха преди дни привърженици на Марадона.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html