9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Напуснал „Републиканци за България“: Цветанов излъга малцинствата

Приятели, днес взех едно доста важно и необходимо решение за мен ! Надявам се това което споделям да е в полза на многото от вас, които всекидневно ме питате какво да правим за изборите! Това пише в писмо до Изпълнителния съвет  „Републиканци за България“ и нейния председател Цветан Цветанов Кемал Мустафов Тинев, член на ПП „ Републиканци за България“ и член на ИС на партията. 

Снимката е от ФБ профила на Кемал Тинев

Поместваме цялото заявление на Кемал Тимев от профила му във Фейсбук без редакторска намеса.

Моля да бъде прекратено членството ми в ПП „Републиканци за България“, съответно и прекратяване на правомощията ми като член на Изпълнителния съвет на партията.

Уважаеми, аз като част от Инициативния комитет и Учредител на ПП „Републиканци за България“, се обръщам към Вас, за да прекратите членството ми в Изпълнителния съвет и партията. Моето желание и енергия бяха насочени към това, тази партия да бъде нещо ново в политическия живот на Република България. Разговорите, които бяха водени с мен, и в последствие моето съгласие да бъда част от този проект, бяха изцяло продиктувани от желанието ми тази партия да се превърне в мултиетническа.

Всички етноси да получат своето реално представителство, а не формално такова. В годините на демокрация в България малцинствените етноси така и не бяха признати официално, съответно и не получават необходимото представителство в партиите ( изключая така наречените етнически партии ).

Аз станах част от ПП „Републиканци за България“ именно, защото Цветан Цветанов прие моето условие тази партия да се развие като истинска мултиетническа. За жалост, той не изпълни този свой ангажимент. Малко преди да започне кампанията за парламентарни избори 2021година, ясно се разбра, че тази партия ще се опита като поредната такава, просто да използва хората от малцинствените етноси, но не и реално да им даде шанс да имат свое представителство. В последствие подредбата на листите за народни представители ярко открои факта, че опасенията ми са повече от основатели. Изобщо не говорим за това, че моето име не фигурира там, защото аз ясно заявих, че не желая да бъда кандидат за народен представител.

Надявам се да не бъда разбран погрешно, но аз бих работил в партия, която не дели хората по етнос, цвят и религия ! За жалост ПП „Републиканци за България“ ясно се разграничи от хората с малцинствени корени ! Доказателство за това е, че в смесените райони няма дори един водач на листа с мюсюлманско име, също така няма нито един Областен ръководител с такова име и принадлежност!

Огорчен съм, че за пореден път някой се опита да употреби малцинствата, за да реализира лични политически цели. Аз не искам и не мога да бъда част от това!

16.03.2021г. Кемал Тинев 

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html