2.2 C
София
сряда, 27 октомври 2021 г.

Премиерът Бойко Борисов: Плоският данък остава

Вече над 10 години нашата позиция за плоския данък остава непроменена. При 10% ставка върху доходите остават повече пари за хората и бизнеса. В условията на пандемия това е особено важно. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), на която бяха обсъдени част от приоритетите на партията за следващите 4 години, залегнали и в политическата програма на ГЕРБ „България следващо поколение“.

Снимка Интернет

В разговора участваха и водачът на листата на ГЕРБ в Габрово и вицепремиер Томислав Дончев, финансовият експерт в ПП ГЕРБ Владислав Горанов, председателите на КРИБ – Кирил Домусчиев, на АИКБ – Васил Велев, на БСК – Радосвет Радев и на БТПП Цветан Симеонов.

„През изминалия мандат постигнахме сериозен ръст на икономиката, съответно и на БВП. Обещахме 120 млрд. лв. БВП до 2021 г., изпълнихме го още през 2019 г.. Неслучайно получаваме непрекъснато високи оценки за финансовата си стабилност и политика от трите най-авторитетни международни рейитингови агенции, МВФ и Световната банка.

Влязохме в чакалнята на Еврозоната и съм сигурен, че ако хората ни дадат доверието си на 4 април ще довършим докрай започнатото и до 2 години може да приемем еврото. В тежки ситуации като сегашната да си част от държавите с втората най-силна валута в света ти дава допълнително спокойствие и подкрепа“, посочи председателят на ГЕРБ.

„ГЕРБ е антикризисна партия. Справихме се с финансовата криза, миграционната и управляваме добре сегашната – от COVID-19. Вие със сигурност виждате как по време на пандемията голяма част от бизнеса не спря да работи – за разлика от други страни“, отбеляза Борисов.

Снимка Интернет

„Ние сме твърдо „за“ запазването на сегашния данъчен модел. Инвестициите в образованието трябва да продължат. Важно ще бъде през следващите години държавата да подкрепи сериозно иновациите и дигитализацията. Голяма част от приоритетите на АОБР и ГЕРБ съвпадат. Сериозна стъпка напред за държавата и бизнеса ще бъде не само членството в Еврозоната, но и в Шенген и ОИСР“, заяви на свой ред председателят на АИКБ (ротационен председател на АОБР за 2021 г.) Васил Велев.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев също бе категоричен, че плоският данък трябва да се запази. „Увеличение на данъците ще доведе до отлив на инвестиции и ръст в сивия сектор. Няма да се увеличат и приходите, дори напротив. Сериозни ползи за бизнеса донесе и успешната диверсификация на газовите доставки“, подчерта Домусчиев.

Припомняме, че БСП, при чието правителство бе въведен плоския данък, се обявиха за неговото премахване и въвеждането на подоходно облагане.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html