8.5 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Съдът: Цените на горивата на Марешки са реални, няма дъмпинг

Стана известно решението на Върховния административен съд по делото на 7 големите вериги срещу бензиностанциите на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки. Веригите имаха претенция за дъмпинг и продажба под себестойност. След почти 4 години на всякакви атаки срещу него от опонентите му съдът отсече, че цените са реални. Самият Марешки предпочита определението „справедливи“ и продължава да е трън в петата на „картела“, който обаче, според КЗК, не съществува у нас.

Решението на съда идва в много деликатен момент, когато големите вериги повсеместно прескочиха психологическата граница от 2 лева за литър. Решението на ВАС е лоша новина за някои от политическите опоненти на Патриотичната коалиция, които се надяваха да ползват делото като инструмент за противодействие на силната кампания, която правят ВОЛЯ и НФСБ с „Договорът Марешки“. Това е лично споразумение с всеки гражданин за достъп до справедливи цени на горивата. В него българите имат само права, без задължения.

Гражданите масово подписват договора и подкрепят приоритетите на Патриотичната коалиция – не само за безплатните лекарства за ученици до 14 г.  и пенсионери над 65 г., , но най-вече за реални цени на горивата. Защото именно те влияят най-много върху стандарта на живот в страната.„Договорът Марешки“ бе атакуван пред ЦИК, но опитът за събарянето му не сполучи.

Веселин Марешки коментира, че цените могат и трябва да са под 2 лева. В историята няма стойност на петрола, която определя цена на дребно над 2 лева, камо ли 2,60 лв.

„Никой в България няма да види цена на гориво започваща с „2“, ако Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ е част от следващото управление” , заяви лидерът на ВОЛЯ.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html