9.6 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Тодор Батков: Не искам да съм на мястото на Сираков

Бившият собственик на „Левски“ Тодор Батков предвижда създаване на могъща Суперлига от големите европейски клубове, която да остави Шампионската лига в миманса. Той се надява, че Гриша Ганчев няма да напусне ЦСКА и не завижда на Наско Сираков за времето, в което управлява на „Герена“. Адвокатът е на мнение, че е време начело на Българския футболен съюз да застанат нови лица.
„Футболът е функция на ситуацията, в която се намира обществото. Състоянието сега граничи с война, нормално е да има рестрикции в спорта – това демотивира играчите, тъжно е, падат приходите до голяма степен. Най-много загуби „Барселона“, плюс некадърното управление на предишния президент, те имат дългове над 600 милиона евро. Сега моят приятел Лапорта трябва да се оправя. Да не забравяме и английските клубове. Вероятно ще успее проектът за т.нар. Суперлига. В нея ще се съберат най-големите клубове, а Шампионската лига ще избледнее, въпреки че ще продължи да я има. От това ще пострадат по-малките страни като България“, смята Батков.

„Положението в големите болници е много тежко, вчера мой приятел беше хоспитализиран. Пред мен върнаха хора, докарани от спешна помощ. Чух израза „вие сте за болница, но се приберете вкъщи, ако се освободи легло, ще ви поканим“. Това не е нормално. Нищо лошо не мога да кажа за лекарите, те са на предела на възможностите си. Трима от хората, на които съм работодател, са карантинирани в момента. В семейството ми половината изкарахме вече вируса. Можеше да се подобрят условията на работа на лекарите. Чудо е! Това, което става с ваксините също не е нормално. На олимпийските игри в Токио ще има драконовски мерки, Япония е държава с голям ред! Ще приложат модела от Откритото първенство на Австралия по тенис – без международна публика“, е мнението на бившия собственик на „сините“.

Батков определено не си представя да издържа сега отбор в тази пандемия. „Наско Сираков го преживява сега. Левскарската публика показа невероятна съпричастност, събраха се над 4 милиона под различна форма, това е уникално от 9 септември 1944 г. Разчисти се и отборът от играчи със съмнителни качества. Не си спомням обаче „Левски“ да се е борил за оставане в „А“ група. „Левски“ го е имало и ще го има – да се стягат! Да дават повече шансове на българските футболисти! Прекалихме с тия шестима чужденци, трябвало да се обиграват, времето не чака обаче. Каквото е, това е. Ако младоците се издънят, бихме го приели. Продължаваме да обичаме „Левски“! Не предадох „Левски“ за нито една секунда, може да съм правил грешки. Господ ни се усмихна, зарадвахме цяла България. Това време рано или късно ще се върне. Инвестирах много пари, не е тайна – около 47 милиона съм дал и не съжалявам. Нека Сираков не къса връзката с феновете и да продължава да ги призовава да помагат. Нека е по-разумен в селекцията и да дава път на младите. В нашето първенство футболистите са малко като спрели, затова сменяш канала понякога и пускаш Примера дивисион. Гриша Ганчев не бива да се отказва, ЦСКА е стожер в българския футбол. Кирил Домусчиев не бива да се отказва, също. „Лудогорец“ е най-добрият отбор, пак ще стане шампион. „Лудогорец“ е бизнес проект като замисъл, убеден съм обаче, че Домусчиев е на минус. В България телевизионните права са много ниски, цените на билетите са много ниски, търговията с фенски стоки не върви – това са основни пера на Запад. „Лудогорец“ няма фенове – и 20 пъти да станат шампиони, едва ли ще имат над 20 000 фена. Съжалявам, ако обиждам някого“, откровен бе в ефира на БНТ Батков.

„Приятели са ми и Мишо Касабов, и Боби Михайлов. Не е нормално това, вотът беше на Боби. Щом си е върнал вота, не може да си ти. Хайде направете този конгрес най-накрая! Иво Ивков, синът на Кирил Ивков, е добро предложение за президент на БФС, така чувам. Бербатов също е добро решение, защо не! Нека малко се сменят лицата. За жалост няма да видим повторение на САЩ’94. Шансът ни за световното в Катар е повече от илюзорен. През 1994 г. имахме 7-8 уникални футболисти: Ицо Стоичков, Трифон, Балъков, Данчо Лечков, Наско“, завърши Батков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html