5.4 C
София
сряда, 27 октомври 2021 г.

Шефът на борбата: Имаме шанс за още 3-4 квоти

„Можехме да спечелим и още една квота, но съдиите явно и брутално порязаха Айк Мнацаканян на полуфиналите“, каза президентът на федерацията по борба Христо Маринов. „ След като Айк поведе с 4:0 на руснака му дадоха абсурдни две точки и необяснимо предупреждение за нашия борец. Всичко беше тенденциозно и добре наредено. След това съдиите продължиха да накъсват борбата, не зачетоха протест от нашия треньорски щаб и така подариха победата със 7:6 на руснака. Реално на Айк си му взеха квотата. Разбира се, подадохме контестация, но едва ли ще има преразглеждане на резултата. Най-много да накажат рефера за една-две срещи. Надявам се на олимпийската квалификация в София да се съобразят, че сме домакини, и да няма подобно порязване от страна на съдиите.“

В полуфиналите в категория до 77 кг на класическия стил Айк Мнацаканян загуби от Александър Чехиркин с 6:7. И така той остана с последния шанс за виза на квалификацията в София от 6 до 9 май, на която финалистите ще си осигурят участие в Токио 2020.

„Реално имаме шансове за още 3-4 квоти“, продължи президентът на федерацията. „В свободната борба момчетата също направиха много силни борби в Унгария. Георги Вангелов беше безапелационен… При жените Миглена Селишка и Евелина Николова се бори със сърце и си взеха квотите. Мария Оряшкова поднесе приятна изненада и стигна полуфиналите… Имаме потенциал за още.“ България вече има 5 олимпийски квоти, спечелени от Тайбе Юсеин (62), Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), както и на Георги Вангелов (57) в свободния стил и на Кирил Милов (97) в класическия.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html