2.2 C
София
сряда, 27 октомври 2021 г.

Няма надежда: коронавирусът мутира непрекъснато, удължават локдауна

Снимка: Булфото

Очакваме, ако не начало на понижаване на новите случаи, то поне стациониране. Това заяви пред bTV доктор Ангел Кунчев. Тази инфекция показа, че няма праг, допълни той. Затова е важна тенденцията. Каквито и мерки да се налагат, хората трябва да са убедени, че трябва да ги спазват, според главния здравен инспектор. И във фитнесите става заразяване, подчерта той и посочи, че заразата става там, където има струпване на хора и активност. Кунчев не изключи възможността локдаунът да бъде удължен, но не иска да се оставят хората с убеждението, че това ще се случи задължително. Ангел Кунчев не вижда връзка между затварянето и изборния процес.

Натоварването върху болниците е голямо, посочи той. Никой няма да оставим на улицата, успокои доктор Кунчев. Частта на преболедувалите и ваксинираните е твърде малка, за да окаже влияние върху пандемията, по думите му. Ангел Кунчев обясни високата смъртност в България със застаряващото население и тежкото му здравословно състояние.

В момента у нас няма южноафрикански или нигерийски щам, преобладава британският щам. Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове и ние ще се опитваме да го догонваме, изтъкна Ангел Кунчев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html