5.4 C
София
сряда, 27 октомври 2021 г.

Време е да сменим българската реалност

Максим Велков

В настоящата реалност българска опозицията, даже и тази с кавички, кротко мълчи. Внимава да не разбуди звяра, овладял властта и като хвърли платното и ритне кросното, да се разкрие пагубната непотребност на така наричаните политици, сдружени в групи по икономически интереси, наричани за благозвучие и сексапилност партии, а иначе най- обикновени ОПГ.

У нас, ако не си организиран в ОПГ, не можеш да участваш в оня пазар, наричан избори. Не можеш нито да купуваш, нито да продаваш, защото не ти позволяват касов апарат да си регистрираш! Иначе политическата мъгла обичайно се дели на две – едната е във властта, другата е около нея. Двете имат различни, но жизнено важно свързани функции. Тази дето е във властта внимателно разпределя жизнените сокове за тези отвън! Така че хем да са живи, хем да не се обиждат, хем да имат сили от време на време да подвикват, та да се пази имиджа на тези във властта!

А и администрацията да се стяга и повече да отчислява, щото ако дойдат избори, може грешка да стане и айде ново назначаване по хлебните места. Ако за управляващите най-важно е да привличат пари, като правят бели, за които после им се отпускат средства да ги ремонтират и възстановяват, то на опозицията важната задача е да бият тъпана отвън, та да се стяга отбора вътре. Отборът на властта. Тук трябва управленско изкуство, да не докараш нещата така, че да се сбъдне това което искаш.

За целта внимателно се подбират кадри, които бурно акламират водещите в партията лидери и внимават да не проявят никаква несъгласувана активност, щото може да нарушат мира и равномерния поток на средствата от властта към тях да секне. Важно действие е непрекъснато гръмко да се иска властта, когато няма опасност да я получат, но когато поради принципната си простотия на властващите те сами насила се бутнат от нея, внимателно да се замълчи и така да се подпре управлението, за да оцелява в името на главните феодални владетели в ЕС и НАТО.

Всъщност работата на партиите много прилича на обгрижването на една дойна крава. Кравата е народът, а не ЕС и НАТО. Единия я почиства, лъска, представя по изложения! Непрекъснато хвали, какви мощни потоци мляко отделя през вимето, за което трябва да се отпускат нови средства, за четки лъскачки! Другите, които са опозиция, имат за задачата да омайват електората, дето не е по администрации, да отглежда фураж за изхранване, като жертва собствения си имот, сили, деца, земя.

Основната цел на онзи панаир е да се види, че могат да се сменят някои във властта, ама не искат. Щото те администраторите в полиция, прокуратура, съд, НАП отдавна са съгласувани и разпределени, та при тази стройна система за изхранване на политическата плесен, как самата тя ще вземе да се изчегъртва. Бе някой изобщо как си мисли, че без бой (разбирай дела, подкупи, заплахи и други демократични методи), може чиновник от място да се смени?

Когато се вземе властта, настъпва времето на договарянето. За всяко място се определя политическа квота и такса за назначаване. Съгласуват се между двете партии управляваща и важна опозиция! Новоизбраните назначават лично доверени, защото процентът от рушвета трябва да върви както е договорено. И как си представяте опозицията, която е назначила, чрез ангажименти към управляващата партия, административни кадри, ей така да се раздели с добитата сигурна хранилка? В нашата страна единственият избор по-време на  избори е да си изберем по-яка бухалка. Иначе…! Време е да сменим българската реалност!

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html