8.4 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Автомобили на „Системата ни убива“ блокираха АМ „Тракия“ и Орлов мост

Днес по обяд хиляди пътуващи бяха изненадани, когато разбраха, че са блокирани и не могат да минат тунела „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ в посока Пловдив. Това се случи, след като колона от около 30 автомобила на „Системата ни убива“ спря пред тунела и барикадира пътното съоръжение за около 40 минути.

Автоколона на „Системата ни убива“ беше обявила, че пътува протестно до Пловдив, но на тунела „Траянови врата“ спря и затвори движението.

След намесата на полицията на всеки 10 минути протестиращите пропускаха автомобили през аварийната лента, но се образува километрична опашка и много шофьори бяха изнервени от случващото се.

Снимка Интернет

Малко след 13:30 блокадата беше вдигната, но колоната протестиращи не тръгна към Пловдив, а се насочи обратно към София, където блокира кръстовището на столичния Орлов мост до 17 часа. Движението на градския транспорт вече е възстановено.

От патриотичната коалиция Воля-НФСБ излязоха с остра декларация. Ето какво пише в позицията им, разпространена до медиите: 

Стотици граждани ни информираха и потърсиха нашето съдействие за създал се днес хаос  на автомагистрала „Тракия“, причинен от мераклии за власт, грубо погазили правата на пътуващите. Ето какво разказаха:

На 27 март в часовете между 11 и 14 ч. десетина коли блокираха автомагистрала „Тракия“ като се движеха със скорост 30-40 км в час. В резултат на това образуваха „тапа“ и километрична опашка от автомобили от София до тунел „Траянови врата“. Тези, които тероризираха гражданите бяха охранявани от цяла кохорта полицейски автомобили с включена сигнализация, които не позволяваха на никой от гражданите да изпревари развилнелите се нарушители.

По сигнали на потърпевши предизвикалите блокадата са професионалните улични протестиращи от „Системата ни убива“ и сподвижниците им – метежниците, които тормозеха София повече от половин година.

След запитване към МВР ни беше отговорено, че протестът е законен и заявен до 13 ч.

Той наистина продължи до 13 ч. Стигайки до тунела „Траянови врата“  мераклиите за власт предизвикаха още по-голям хаос на магистрала „Тракия“ като запушиха и другото платно в посока София. Всичко това – на фона на оглушителни клаксони и под одобрителните погледи на полицията.

Незаконната блокада създаде предпоставки за сериозни ПТП и невъзможност каквито и да било автомобили на Спешна помощ, Пожарна и Пътна помощ да преминат, тъй като беше запушена и аварийната лента.

Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ категорично се обявява срещу продължаващите прояви на анархия, маскирани като „протест“ и явно насърчавани от пасивността на изпълнителната власт и органите на МВР.

Настояваме за:

1.     Наказателна отговорност за длъжностните лица, разрешили т.н протестно автошествие и публично информиране на обществеността кои са виновните за това безобразие.

2.     Установяване и санкциониране на нарушителите, позволили си да лишат от законни права всички български граждани, които си плащат редовно данъците, спазват законите и очакват закрила от държавата.

3.     Заявяваме, че един от първите законопроекти, които ще внесем в 45-ото Народно събрание ще бъде магистралите, главните пътища, кръстовища и централните площади да бъдат обявени за обекти на национална сигурност, на територията на които всякакви действия на самоуправство, блокиране на движението и създаване на предпоставки за ПТП, както и създаване на обществено напрежение да бъдат санкционирани.

Категорични сме – не може нечистоплътните мераци на шепа, озверели за власт анархисти да нарушават конституционните права на българските граждани!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html