12.1 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Бил Гейтс: Светът ще стане нормален през 2022 година

 

Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г. - NOVA

Съоснователят на „Майкрософт“ Бил Гейтс прогнозира, че светът ще се нормализира в края на 2022 г., пише The Independent, цитиран от „Фокус“. Според Гейтс връщане към нормалността ще бъде осигурено от ваксините срещу коронавируса. По думите на бизнесмена пандемията е „огромна трагедия“ и единствената добра новина е появата на ваксини. „До края на 2022 г. по същество трябва да се върнем към нормалността“, казва Гейтс.

Както отбелязва The Independent, малко по-рано милиардерът и филантроп, говорейки в ефира на приложението Clubhouse, препоръча на хората да помислят за значителна промяна в поведението си тази пролет и идното лято. Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ е похарчила най-малко 1,75 милиарда долара за борбата срещу пандемията, пише вестникът. От тях около 250 милиона долара са изразходвани за разработване на ваксини и 156 милиона за инициативата COVAX, предназначена да предоставя ваксини на бедните страни, напомня изданието. Освен това фондът инвестира в създаването на други лекарства за коронавирус.

The Independent пише още, че от самото начало на пандемията Бил Гейтс е в центъра на най-абсурдните конспиративни теории. Например някои предполагат, че коронавирусът е прикритие, което ще позволи на Гейтс да микрочипира хора и да поеме контрола над тях.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html