12.1 C
София
понеделник, 18 октомври 2021 г.

Борисов с добри новини за края на ремонтите по магистрала „Тракия“ (ОБНОВЕНА)

кадър: Фейсбук

Бойко Борисов обяви днес, че до седмица ще приключи работата по участъка от магистрала „Тракия“ между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“. Движението по отсечката ще бъде възстановено, обяви Бойко Борисов.

Премиерът тръгна на поредната обиколка и инспекция по пътищата, придружаван от заместник-министъра на регионално развитие Николай Нанков.

Борисов разговаря с работници на място и ги обяви за „герои на труда“. Министър-председателят ги поздрави и за извънредната работа, която полагат на магистралата. „Много работа се отхвърли, копаха чак до долу и всичко се направи наново, за да има гаранции, че е качествено“, уточни Борисов.

„След 3-4 дни българските граждани  ще карат реално по нова магистрала“, изтъкна премиерът и посочи, че асфалтът, който се полага в участъка, може да издържа натоварване от 12,5 тона на ос. „Мантинели, мрежи, канавки, основа, всичко е ново. Навремето го направиха така, че си оставиха ръцете“, добави министър-председателят.

кадър: Фейсбук

С пускането на движението в ремонтирания 6-километров участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан-Стара Загора до пътен възел „Чирпан-изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно. Ремонтните дейности на 10-километровата  отсечка до пътен възел „Чирпан-изток“ се предвижда да завършат до 17 април.

Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“. В края на декември  приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е, след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел  „Стара Загора“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html