12.1 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Буруджиева: ДПС може да мине на втора позиция в изборите

Татяна Буруджиева, кадър бТВ

Разместване на третото и четвъртото място в резултатите от изборите може да има, а при това положение партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще остане на четвърто – не на трето, като ГЕРБ и ДПС са силно на терен, заяви пред бТВ политологът Татяна Буруджиева в коментар на предстоящия вот за парламент.

Буруджиева не изключи и ДПС да минат на втора позиция, защото „достигат до всеки човек“. За БСП бе критична, че водачите на листите „се държат като назначени“, а и многото скандали около листите също могат да изиграят лоша шега.

Електоралните нагласи, според проучване на „Алфа рисърч“, проведено между 26 февруари и 1 март сред 1013 пълнолетни граждани по метода на прякото интервю и финансирано от агенцията и бТВ, са, че ГЕРБ е първа политическа сила с 28,5%, БСП е на второ място с 23,2%, следват „Има такъв народ“ – 13,3%, ДПС – 12,5%, Демократична България – 5,7%, „Изправи се, мутри вън“ – 4,5%, а малко под бариерата от 4% е ВМРО.

кадър бТВ

Според Татяна Буруджиева политиците не са били подготвени за кампания през социалните мрежи и медиите.

Нямаше възможност за поправяне в момента на воденето на кампанията поради липса на живия контакт с публиката, обясни още тя.

По думите й може да има решаващ вот в последния момент при „Демократична България“, които са били с доста интересна кампания в мрежата.

Политоложката обясни, че протестният вот ще е добре представен в този парламент, като визира партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, формирана като протест срещу всички политици.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html