8 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Силите за сигурност на Мианмар убиха над 90 души днес

Държавната телевизия съобщи вчера, че демонстрантите по улиците рискуват да бъдат застреляни „в главата и в гърба“ (снимка: БТА)

Силите за сигурност на Мианмар убиха над 90 души в цялата страна. Това е един от най-кървавите дни на протести след извършения миналия месец държавен преврат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Въоръжените сили на Мианмар днес празнуват професионалния си празник. Празненствата бяха помрачени от употребеното срещу демонстранти насилие.
Лидерът на военния съвет, завзел със сила властта в Мианмар, генерал Мин Аун Хлайн заяви на парад в столицата Нeйпидо, че армията ще защити народа на Мианмар и демокрацията.
Държавната телевизия съобщи вчера, че демонстрантите по улиците рискуват да бъдат застреляни „в главата и в гърба“. Въпреки това днес голям брой демонстранти излязоха по улиците на Янгон, Мандалай и други градове на Мианмар.
По данни на информационния портал „Мианмар нау“ точният брой на убитите от силите за сигурност е 91 души.
Армията на Мианмар отбелязва Деня на въоръжените сили, въпреки десетките загинали на нестихващите протести в цялата страна, предаде ДПА.
Снощи по държавната телевизия беше отправено завоалирано предупреждение, че мирните граждани трябва да се поучат от съдбата на загиналите протестиращи и да разберат, че „може да сте в опасност да бъдете простреляни“, отбелязва ДПА.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html