5.9 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Турзимът у нас ще разчита на българите за излизане от кризата

Отлив на гръцки и румънски посетители отчита бизнесът (снимка: Интернет)

Българската асоциация на туристическите агенции определя като непредсказуем предстоящия летен сезон. Коментарът направи за „Хоризонт“ заместник-председателят на Асоциацията Георги Рачев. По думите му хотелиерският бизнес ще разчита отново на българския турист.

Отлив на гръцки и румънски посетители отчита бизнесът. Сериозен проблем ще създаде неяснотата около обмисления ваксинационен паспорт за пътуване, отчита Георги Рачев:

„Може би след време да остане един простичък PСR тест, който засега е доста добър показател – болен ли сте, не сте ли болен.“

Въпреки проблемите това лято ще се намери вариант за пътуване:

„Има търсене в основните европейски пазари за почивка. Хората в Европа спестиха големи средства, тъй като не пътуват и няма къде да ги харчат. Едновременно с това има и голямо желание за почивка и започва една безмилостна война кой ще привлече тези туристи на своя страна.“

На първи май ще бъде открит летният туристически сезон. Това ще стане възможно и заради мерките за подкрепа на сектора:

„От тук нататък евентуално може да се мисли за други програми, в зависимост от това какво се случва с бизнеса и когато бизнеса е затворен, няма как да не получи подкрепа от държавата, защото ние искаме малка част от тези данъци, които българският туризъм е плащал години наред“ – уточни Георги Рачев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html