12.1 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

„Системата ни убива“ опънаха черен чаршаф пред родната къща на премиера в Банкя

За пореден протест пред къщата на Бойко Борисов в Банкя информира сайтът tribune.bg.  Тъпани и мегафони тормозят семейството и съседите на премиера, а на пътя беше разгънат и черен чаршаф. Акцията, която бележи нови дъна в цялото протестно движение, отново е предвождана от „Системата ни убива“, вечният протестър Йоло Денев и разжалвания отец Дионисий.

Снимка tribune.bg

Протестиращите се бяха събрали да пожелаят на Борисов да бъде осъден. Той не живее на този адрес по време на премиерския си мандат. Къщата се използва от семейството на дъщерята на министър-председателя, като в домакинството има и две малки момченца – внучетата на премиера.

При предходни подобни акции Борисов коментира публично, че мегафоните и заплахите към него силно са разстроили децата.

Пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова коментира протеста в социалните мрежи.

„Що за … същество трябва да си, за да разпънеш черен чаршаф пред родния дом на човек? Пред дома, в който живеят децата и внуците му? Ето това е мутренско поведение!!! Това е фашизъм! Това е границата с геноцида, бесилките и ковчезите! Не, това не е демокрация. Това е цинизъм! И не, това не са нормално протестиращи … хора, това са куклите на конци на истинските мутри и на мафията! Системата ни убива, не знам как имате очи да гледате семейства си, след като се продадохте. С черните савани на мутрите и с жаждата за смърт – Вие сте символ на задкулисието!“, възмути се тя.

Мнение по темата изрази и депутатът Тома Биков:

„Това се случва пред дома на Бойко Борисов. И не, това не е народът, защото българският народ няма нищо общо с тези. И не, те не се борят нито за свобода, нито за демокрация. И не, България не е диктатура, но би могла да стане, ако подобни същества започнат да управляват. Преди време казах, че революционните процеси в своя край винаги започват да се лидират от тинята на обществото. Тези снимки са илюстрация на това, което исках да кажа тогава.“

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html