18.8 C
София
петък, 20 май 2022 г.

Бойко Борисов: НАТО е нашето настояще и бъдеще

„Преди 17 години България се присъедини към НАТО. Страната ни е член на най-успешния политико-военен съюз в света“, написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Премиерът Бойко Борисов и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Снимка Интернет

„Благодарение на НАТО днес сигурността ни е гарантирана и българските граждани са защитени. Ние сме силно ангажиран и отговорен съюзник. И занапред ще продължим да бъдем партньор, на когото ще може да се разчита“, пише още премиерът.
Той изтъква, че България изпълнява ангажимента за повишаване на инвестициите в отбраната. „Алиансът е нашето настояще и бъдеще. Подкрепяме амбицията за процеса НАТО 2030, който цели засилване на политическото измерение на организацията. С диалог, единство и работа държавите от НАТО ще продължим да се справяме с предизвикателствата и заплахите за сигурността, както и да защитаваме свободата и мира“, заявява премиерът.

Ето какво написа във Фейсбук и ген. Съби Събев:

Днес е 17-та годишнина от приемането на България в НАТО. На 29.03.2004 г. официалните документи по присъединяването бяха депозирани в Държавния департамент на САЩ. На 02.04.2004 г., българското национално знаме бе официално вдигнато в Главната квартира на НАТО в Брюксел. Имах честта да бъда очевидец на това събитие, което ме завари като военен представител на ГЩ-БА във Военния комитет на НАТО в Брюксел. Оттогава до днес и в идните години България има съюзната гаранция за своята национална сигурност и отбрана в най-мощния политико-военен съюз в света.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html