21.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Гърция отваря заведения и магазини от април

сн. Архив

Властите в Гърция се готвят за постепенно облекчаване на мерките, като първо ще отворят заведенията на открито и магазините. Търговците в Атина са готови за протести, ако обещанието не бъде спазено.

През април постепенно започва отваряне на търговските магазини, заведенията на открито и учениците се връщат в училище, обяви гръцкият вицепремиер Акис Скерцос пред държавната телевизия ЕРТ.

Той поясни, че ваксинирането, самостоятелните тестове и хубавото време са предпоставки за безопасно възстановяване на ритъма на живот.

Властите предупреждават, че стриктно ще се спазва протоколът за епидемиологични мерки. Дори се обмисля в затворени помещения гражданите да носят двойна маска.

Министърът на здравеопазването Кикилиас също даде надежда, за премахване на част от мерките.

В същото време от Търговската камара в Атина предупредиха категорично, че ако търговските магазини не отворят на 5 април, започват масови протести на търговците в цялата страна.

Очаква се до края на седмицата на базата на предложенията на вирусолозите правителството да обяви отпадане на част от забраните.

В последните дни се отбелязва лек спад на броя на заразените, но високо остава нивото на хоспитализираните, подчертават вирусолозите.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html