25.8 C
София
понеделник, 15 август 2022 г.

Загина новият собственик на бТВ Петр Келнер (видео)

Петр Келнер, сн. Блумбърг

Новият собственик на бТВ, който е и най-богатият човек в Чехия – милиардерът Петр Келнер, загина заедно с група свои приятели по време на ски екскурзия  в Аляска, съобщиха световните медии.

Инцидентът е станал в събота, когато хеликоптерът, с който пътувала компанията, се разбил край един от глетчерите в американския щат, уточни вестник „Ню Йорк Таймс”.

Чешкият милиардер Петр Келнер, чието нетно състояние се оценява от „Форбс“ на 17,5 милиарда долара, е бил на борда на хеликоптера Airbus AS350 B3. Машината се е разбила близо до глетчера Кник.

Местни медии съобщават за един оцелял, който обаче е в изключително тежко състояние. Причината за катастрофата се изяснява.

56-годишният Келнер е мажоритарен собственик на PPF Group, инвестиционна група, която инвестира в редица отрасли и оперира на три континента.

Информацията бе потвърдена от говорителя на PPF Group Житка Ткадлецова.

„Животът му бе белязан от невероятно старание и творчество, беше отдаден на семейството и децата си. Погребението ще се състои в тесен семеен кръг. Молим всички, особено медиите, да се съобразят с личното пространство на семейството на Петр Келнер в този труден момент “, заяви Ткадлецова.

В края на 2020 г. PPF Group  официално придоби bTV Media Group след финалната трансакция по сделката със собственика до този момент – СМЕ (Central European Media Enterprises). PPF Group е собственик на Telenor на пазарите в Централна и Източна Европа.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html