21.8 C
София
вторник, 17 май 2022 г.

Контингент 42 започна мисията си в Афганистан

сн. МО

Церемония по предаване и приемане на отговорностите между 41-я и 42-я български контингенти, участващи в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ в Афганистан, се проведе в база „Летище Баграм“, съобщават от МО.

Командирите на 41-я и 42-я контингент полковник Тодор Тодоров и полковник Павлин Велков в присъствието на комисията по ротация подписаха акта за сдаване и приемане на длъжността „национален командир на контингента“.

От името на командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров председателят на комисията полковник Георги Манев – началник на сектор в отдел „Операции” на Съвместното командване на силите, изказа благодарност към военнослужещите от 41-я контингент за отличното и достойно изпълнение на задачите.

Към личния състав на 42-я контингент полковник Георги Манев се обърна с пожелания за висок воински дух и професионализъм при изпълнение на функционалните им задължения в района на мисията.

сн. МО

Четиридесет и вторият военен контингент е с общ състав до 120 военнослужещи, изпълняващи задачи в база „Летище Баграм“ и в щаба на мисията в Кабул.

Помощник-национален командир на контингента е подполковник Тодор Тодоров от състава на Съвместното командване на силите, а командир на ротата за охрана е майор Милен Проданов от военно формирование 34 840 – Карлово. 

Българските военнослужещи изпълняват задачи, поставени от командването на мисията по охрана на базите за разполагане и по подпомагане работата на щаба на мисията в областите специални операции, личен състав и логистика.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html