27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Владимир Путин поддържа чуждоезиковата си подготовка с гледане на телевизия

Любимото хоби на Путин е да чете (снимка: Интернет)

Руският президент Владимир Путин гледа германска телевизия, за да поддържа говоримия си немски език на ниво. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ДПА.

„Той гледа германски телевизионни канали. Гледа също и телевизионни канали на английски. Не всеки ден, но по няколко пъти седмично той се упражнява и по английски. Това са кратки, но редовни уроци“, разказа Песков пред изданието „Аргументи и факти“. Песков уточни и че Путин чете и вестници.

Владимир Путин е живял в източния германски град Дрезден в продължение на много години, когато той беше част от комунистическата Източна Германия, а самият Путин беше офицер от руските тайни служи. Именно там той е подобрил немския си език, предаде БТА.

„Любимото хоби на Путин е да чете, особено историческа литература и мемоари. Разбира се, има и домашни любимци в живота на президента“, разказа още Песков за Путин. Той сподели, че тези домашни любимци са държани далеч от очите на обществеността. Песков допълни, че в президентския дом никога не е виждал котка.

Според Песков Путин не поддържа близък контакт с нито един действащ политик сега, както поддържаше контакти с бившия германски канцлер Герхард Шрьодер и с бившия италиански премиер Силвио Берлускони. „С тях президентът имаше приятелски срещи в различни формати“, добави Песков.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html