27.8 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Препоръчват на Пиронкова и Гришо да се ваксинират

Женската тенис асоциация (WTA) препоръча поставяне на ваксина срещу коронавируса от всички състезателки в тура, сред които е и първата ни ракета Цветана Пиронкова. Това се казва в съобщение на организацията, докато трае турнира в Маями.“WTA препоръчва на всички да се ваксинират. Това ще помогне да се предпазим и да се завърнем към нормалния ритъм на живот. Медицински консултанти ще продължат да обясняват за предимствата на различните ваксини“, гласи съобщението.
Все пак от WTA уточняват, че „няма да задължават никого да се ваксинира“, тъй като това е въпрос на личен избор.
През седмицата две от водещите състезателки в света Елина Свитолина и Арина Сабаленка изразиха своите съмнения. Те бяха свързани с бързото пускане на ваксините, като украинката и беларускинята обявиха, че все още се съмняват в ефикасността им и ще изчакат преди да пристъпят към тази крачка.
В момента всеки турнир под егидата на ATP или WTA се провежда при строги мерки. Това включва правене на много тестове и поставяне на участниците в „балон“ за ограничаване на пренасянето на вируса. Календарите на дамската и мъжката верига също бяха променени, за да се намалят пътуванията. Очаква се и становището по темата на Мъжката тенис асоциация, което да е сходно с това на дамите.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html