8 C
София
вторник, 20 април 2021 г.

Гледаме първи премиера на филм за папа Франциск

Акценти

Премиерата за цял свят на филма „Франческо“ – ексклузивният документален прочит на живота на папа Франциск – ще бъде излъчен по Discovery Channel на 5 април от 22:00 часа.

Зрителите ще станат свидетели на безпрецедентен достъп до Негово Светейшество, благодарение на продукцията, предлагаща близка среща с глобалния лидер, който приема всички предизвикателства и сложни въпроси с огромно смирение, мъдрост и щедрост.

Обхващайки теми като промените в климата, миграцията, бежанците, правата на жените, сексуалното насилие и ЛГБТИ културата, пандемията, стените по границите и други актуални въпроси, този документален филм отвежда публиката на пътешествие по света, за да подчертае съпричастността, проявена от лидера, който продължава да вдъхва надежда по време на предизвикателните времена. По този начин филмът анализира и действията, които хората предприемат при промените, които 21-ви век ни налага.

Документалният филм включва и интервюта с хората, които са били част от пътя на папа Франциск дотук, като племенника му Хосе Игнасио Берголио, Негово Светейшество папа Бенедикт XVI, Хуан Карлос Круз, жертва и активист за оцелелите на сексуално насилие и сестра Норма Пиментел, защитник на бежанците. Продукцията „Франческо“ рисува портрет на човек, посветил живота и на това да обедни хората в една глобална общност.

„Франческо“ е режисиран и продуциран от номинираният за Оскар Евгени Афиневски. Повторения на филма ще бъдат излъчени по Discovery Channel на 5 април от 04:00 часа, на 7 април от 23:00 часа и на 10 април от 19:00 часа.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html