8 C
София
вторник, 20 април 2021 г.

Дикме: Доган да се оттегли от ДПС!

Акценти

Ахмед Доган да се оттегли от ДПС, за да даде друга физиономия на Движението, която да е предвидима, независима от него и да бъде желан участник в управлението. Това каза пред БНР Мехмед Дикме, бивш земеделски министър при Симеон Сакскобругготски, сега  председател на Гражданско сдружение ДЕН, което подкрепи ГЕРБ на изборите.

Мехмед Дикме, снимка Интернет

Според Дикме истинският победител на тези избори е Слави.  Бившият земеделски министър очаквал по-добро представяне на „Демократична България“, дори по-добро от това на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

„Отговорността за съставяне на правителство пада на партиите на протеста – на Слави Трифонов, на „Демократична България“ и на Мая Манолова. Дали по отделно, или заедно да поемат управлението на страната, защото това не е шега работа“, коментира Дикме.

Според него единствената стабилна коалиция може да бъде между първите две партии, които да формират мнозинство (ГЕРБ и ИТН – б.р.).

По думите му е факт, че ГЕРБ не могат да формират правителство и единственият, който може да направи правителство, е Слави Трифонов.

„Слави е човек, който ще вземе най-разумното решение, консултирайки се, макар че няма нужния политически опит“, смята Дикме.

„ДПС загуби около 150 хиляди избиратели. За първи път в Турция 1/3 от гласувалите не са подкрепили кандидатите на ДПС, те трябва да си направят изводите“, заяви лидерът на  ДЕН. Той уточни, че близо 60 хиляди избиратели са техните симпатизанти:

„Около 15 хиляди, които на предишните избори са гласували за ДПС, сега са подкрепили нашия призив и са гласували за ГЕРБ. Друг е въпросът доколко посланията на ГЕРБ достигнаха до избирателите“.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html