11 C
София
вторник, 20 април 2021 г.

Кметът на Перник: Здравият разум вече е напуснал БСП

Акценти

Много тежка загуба и тежък момент за нашата партия, тежък момент и за България, защото БСП – хубава или лоша, е системна партия и винаги е защитавала интересите на нашата страна. Това каза по БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров.

Снимка Интернет

Според него БСП е в насипно състояние в момента, което отваря пространство в лявата част на политическия спектър и дава възможност „да нахлуят популисти и антисистемни играчи”.

По думите му младите хора са наказали „статуквото, партиите, които имат претенции да са системните партии в нашата страна“. „Определенията, които слушам в моята партия, за съжаление, будят единствено подигравки. Заравяме глава в пясъка и казваме: „Продължаваме напред. Не виждаме причините“, каза Владимиров.

Той припомни, че много преди деня на изборите ги е посочил:

„Не можеш да стоиш в опозиция дълги години, да имаш претенциите, че си истинската опозиция, да имаш достатъчно време да се позиционираш и видяхте лятото – огромна енергия срещу управляващите, а нас ни нямаше, не усетихме новите потребности и искания на излезлите на улицата“, подчерта Владимиров

По думите му в този момент БСП се е затворила в себе си и е „започнала една вътрешнопартийна саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи“ от ръководителят на БСП.

А беше време, когато Нинова се гордееше, че Перник има червен кмет. Снимка Интернет

„Липсата на качествени послания, саморазправата, силовото налагане на кандидатурите за народни представители, на мнения, липсата на диалог, смачкването на органите в партията – националният съвет заседава на някакъв подпис и никой не знае къде се взимат решенията, това лицемерие доведе до този резултат“, обобщи Владимиров.

Според него оставката на Корнелия Нинова би решила много проблеми в БСП и не би задълбочила кризата в партия. „Това, което чух вчера, че без нея партията няма да съществува е плащещо. Мисля, че здравият разум вече е напуснал нашата партия“, категоричен беше той.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html