11 C
София
вторник, 20 април 2021 г.

Румен Петков: Доцент Мангъров да замени Ангел Кунчев

Акценти

АБВ настоява за незабавното разпускане на Националния оперативен щаб. „Те в нито един момент не са представили медицински аргументи за взимането на едно или друго решение. Настояваме при структурирането на подобно ново звено в него да намерят място инфекционисти и епидемиолози. Останалите членове бяха много далеч от тази материя. Те показаха, че за тях постът е всичко, а здравето на нацията – нищо“.

Румен Петков и доц. Атанас Мангъров Снимка Ивнернет

Това заяви на брифинг лидерът на АБВ Румен Петков.

На току-що приключилите парламентарни избори партията му получи 14 784 гласа и 0.46 на сто.

Петков предложи следващият здравен министър от новия кабинет да уволни държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който да бъде заменен от доц. Атанас Мангъров. Според Петков така действително ще се заложи на професионализма.

„Убедени сме, че човек с неговата професионална чест ще бъде изключително полезен при намирането на решения в настоящата ситуация“, подчерта Петков.

Доц. Атанас Мангъров пък заяви, че за него изборната кампания била нещо ново, с което не се е сблъсквал до този момент. Той заяви, че се надява с новото Народно събрание начело на хората, които управляват тази пандемия, да застанат истински епидемиолози и такива, които разбират от инфекциозни заболявания.  

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html