8 C
София
вторник, 20 април 2021 г.

390 000 пенсионери получават по 120 лв допълнително за храна

Акценти

390 000 пенсионери ще вземат еднократна финансова помощ от 120 лв от 19 април. Право на тази помощ ще имат възрастните с пенсии от 300, 01 лв. до 369 лв, като парите се отпускат целево за закупуване на хранителни продукти.

Изплащането започва от 19 април чрез дирекциите „Социално подпомагане“ и ще става по същия начин както  се раздават и пенсиите – по пощата или по банков път. Очаква се до 26 април сумите да бъдат по сметките на всички пенсионери или те да могат да си ги вземат в пощенските станции, съобщиха от социалното министерство.

За финансовата подкрепа не е необходимо да се подават допълнителни заявления, тъй като информацията вече е налична от Националния осигурителен институт. Хората с най-ниските пенсии обаче няма да получат нищо. Мотивът на управляващите е, че те са увеличили доходите си, след като от 1 януари тази година минималната пенсия стана 300 лв.

Ако има пенсионери, които не са получили дължимите суми в пощенската станция, от която взимат пенсията си, трябва да се обърнат към социалната дирекция по местоживеене за уточняване на актуалния им адрес. След това ще бъдат включени в списъците.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html