15.8 C
София
петък, 19 август 2022 г.

София започва почистване на речните корита

От днес, 12 април, започва плановото почистване на речните корита на територията на Столична община. През 2021 г. в Програмата за планово почистване на речни корита, преминаващи през урбанизираната територия на Столична община, са включени 233 броя речни участъци с обща дължина над 120 километра.  За целта Столичната община е осигурила  2 654 898,58 лева от бюджета на общината и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

С приоритет се извършва почистване на водостоците на „Софийски околовръстен път“ – Южна дъга и участъци от реки, които могат да създадат предпоставки за критични или аварийни ситуации при топенето на снеговете и  по-обилните валежи през пролетта. Почистващите фирми от днес почистват и коритото на река Боянска в район „Красно село“.

Аварийно се почистват река Суходолска при моста на ж.к „Толстой“ и река Аджибарица при ул. „Ангел Каралийчев“.  До края на месеца ще започне почистването на  участъци от река Суходолска в район „Илинден“, дере по ул. „Планинец“ в район „Витоша“, река Боянска бара и река Бара изливо в район „Триадица“, река Слатинска в район „Подуяне“, река Аджибарица в район „Студентски“, река Новачица в район „Изгрев“, реките Габровница, Уршак, Балшенска.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html