20.2 C
София
неделя, 9 май 2021 г.

Путин все пак ще се срещне с Байдън, но първо онлайн

Акценти

Президентът на Русия Владимир Путин е приел поканата на американския си колега Джо Байдън за участие в международна среща на високо равнище, посветена на борбата с климатичните промени. Това става ясно от публикувано на сайта на Кремъл съобщение.

„Владимир Путин ще изложи подхода на Русия в контекста на установяването на широко международно сътрудничество, насочено към преодоляването на негативните последици от глобалните климатични промени“, пише в съобщението. От Кремъл уточняват, че руският президент ще участва в онлайн срещата на 22 април.

Владимир Путин беше поканен на форума от Джо Байдън по време на телефонния им разговор миналата седмица. Тогава американският лидер предложи  на руския да се срещнат лично на територията на трета страна. След това Съединените щати въведоха нови санкции срещу Русия, а руската страна обяви ответни мерки.

От Кремъл все още не са отговорили категорично дали Путин ще приеме поканата Байдън за двустранна среща. Анализаторите в Русия оценяват като положителен сигнал към Вашингтон предстоящото участие на руския лидер в климатичната конференция.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html