20.2 C
София
неделя, 9 май 2021 г.

Борисов обяви кабинета на Даниел Митов

Акценти

Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма.

Това обяви на живо във Фейсбук от болницата, където бе опириран, премиерът в оставка Бойко Борисов.

Нямаме слаб министър и ако трябва да съм коректен, предложих на Каракачанов да остане военен министър, но той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Но да се знае, че му предложих“, каза Борисов.

Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство. Партията единодушно застава зад Даниел Митов за премиер.

Ето предложенията на Борисов:

Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не се харесвани защо ще са против теб. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало“, обясни Борисов.

Предлагам за министър на културата – Калин Вельов. Александър Иванов е младо лице на министерството на регионалното развитие. Не, че Петя Аврамова не се справя добре, но хората искат да обновяват.

Томислав Дончев е безспорен експерт по еврофондовете.

Румен Христов ще е вицепремиер и министър на отбраната. От останалите министри Екатерина Захариева остава на външните работи, Кирил Ананиев – на финансите. Десислава Ахладова ще остане на правосъдието. Тя бе избрана с огромно мнозинство, каза още Борисов.

Ивелина Василева ще е на околната среда и водите. Тя е ново-старо лице. Жечо Станков на икономиката, Делян Добрев на енергетиката. Красен Кралев на спорта. Марияна Николова остава министър на туризма. Деница Сачева остава социален министър.

На образованието и науката – Красимир Вълчев, на здравеопазването остава – проф. Костадин Ангелов.

Вземете днес мандата, призова екипа си Борисов. Дори да не се съгласят да ни подкрепят, предполагам, че няма, но ние сме длъжни.
А после ако дойдат да ни потърсят, ние ще отговорим със същото високомерие. Не е срамно да говориш с първата политическа сила, заяви Борисов.

В кабинета има 8 нови лица.

Очаквайте подробности!

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html