14.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Отвори врати Пролетният салон на плевенските художници

Пролетният салон на плевенските художници отвори врати в галерия „Илия Бешков”. Представени са 40 автори с 80 творби – живопис, графика, скулптура, рисунка, дървопластика, мозайка, икони, керамика и текстил.

Радвам се, че тази година традицията е спазена и плевенските художници отново са в своя дом, след като предходната поради мерките, свързани с COVID-19, представихме произведенията им с постери на открито, каза при откриването председателят на Дружеството на художниците Валентин Асенов-Хъкъла.

Пролетта е символ на новия живот, новото начало, пожелавам това да е началото на връщането ни към нормална обстановка и следващата година да се срещнем тук без маски, добави кметът Георг Спартански. Той не скри радостта си от големия брой почитатели на изящното изкуство, присъстващи на откриването на културното събитие.

Пролетният салон на плевенските художници ще бъде отворен до 10 май. На събитието присъстваха още зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева, зам.-областният управител Петя Чакърова, директорът на библиотека „Родина- 1860“ Слава Драганова, приятели и почитатели на твореца.

Изложбата може да бъде видяна до 18 май.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html