33.5 C
София
събота, 31 юли 2021 г.

Бербатов: Намирисва на страх, няма да се откажа

„Само ден след пресконференцията, която аз дадох, се връщат оставки – няма да има конгрес. Намирисва на страх и паника“, коментира пред „Дарик“ Димитър Бербатов. „Чисто юридически имат своята правота, но морално… По бързата процедура, може би беше най-бързия Изпълком в историята. Един ден след информацията, че аз, Стилиян Петров и Мартин Петров се кандидатираме, се усеща лека паника. Беше очакван такъв ход. Продължаваме с нашата програма, отказване няма. Живот и здраве, догодина да дойде Конгресът, всичко да мине добре, за да може той да бъде проведен по правилния начин, защото в миналото има и доста конгреси, които са се провеждали по подмолен начин“, започна Бербатов.

„Ние продължаваме да действаме по нашия план с леко отлагане. Дано доживеем да дойде такъв конгрес. Явно се тупкаше топката, за да дойде днешният ден. Информацията за гласуването на Петър Величков не е точно така. Величков е гласувал против да се отложи Конгресът, но след като на самия Изпълком Михайлов си е върнал оставката – при положение че той е казал, че не е финансово изгодно да се правят два конгреса, той е гласувал с „Да“. Екипът ми е силен, лоялен. Няма да мине номерът“, категоричен бе голмайстор №1 на националния ни тим.

„Ние сме различни поколения, това си казва думата. Манталитет и начин на изказ. Ние също можем да бъдем агресивни и сигурно ще бъдем, но в момента имаме нашата програма и си я следваме. Хубаво е, че на моменти сме подценявани. Аз знам как сме се подготвили и на какво сме способни. Личи си това, че има „Абе, тия момчета къде са тръгнали“. Имало 350 клуба, които ги подкрепили. Аз да кажа ли, че има 400 клуба, които са ме подкрепили. Някъде не излиза сметката. В крайна сметка най-голямата истина е, че клубовете решават накрая. Всичко е в техните ръце. Те трябва да бъдат готови за тази промяна и да я искат. Доколкото съм запознат, те са готови“, добави още бившият играч на „Манчестър Юнайтед“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html