33.5 C
София
събота, 31 юли 2021 г.

Обрат: Боби Михайлов остава президент на БФС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов неочаквано оттегли подадената от него оставка през октомври 2019 г. Той се завръща начело след 558 дни. Това стана на днешния Изпълнителен комитет на централата. През последните 18 месеца изпълняваш ролята на временен президент бе Михаил Касабов, който бе избран за вицепрезидент на последния конгрес през 2018 година. 353 клуба са били поискали той да си оттегли оставката. Нямало политически мотиви, когато я е подал, сега също политическата конюнктура нямала значение за завръщането му. „Връщам се, за да свърша работата, за която съм избран. Не видях нещо да се промени за последната година и половина в българския футбол. Димитър Бербатов да заповяда на редовния конгрес, той трябва да убеди футболните хора в неговите идеи, програми и т.н.“ заяви Михайлов на пресконференцията.

Мандатът на Борислав Михайлов приключва през февруари догодина. Така насроченият за 25 юни конгрес за избор за нов президент няма да се състои. Той не отговори дали ще се кандидатира на конгреса през 2022 г. 21 милиона лева е бил бюджетът на БФС, а сега е спаднал до 16 милиона и затова Михайлов ще търси спонсори.

Друго важно решение е, че Първа лига се увеличава от 14 на 16 отбора. Не се уточни обаче дали ще има изпадащи този сезон. Догодина също щяло има плейофна фаза. Емил Костадинов разясни, че увеличението е на база допитване, според което 16 клуба от Първа и от Втора лига са били „за“. Несъгласните са били три – ЦСКА, ЦСКА 1948 и „Литекс“, а останалите не са отговорили.

Членът на Изпълкома и собственик на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев коментира оттеглената оставка от Борислав Михайлов. „Познавайки го…донякъде бях изненадан, защото го разбрах днес. Като чух думите му обаче, това звучи логично. Ще има избори, всеки ще може да кандидатства, да участва. Ние днес разбрахме от председателя на Аматьорската лига, че 350 клуба оказали подкрепа към Боби Михайлов“, заяви той.

Петър Величков, който е от екипа на Димитър Бербатов, направи кратък коментар след Изпълкома на БФС. „Циркът продължава! Президентът Борислав Михайлов си оттегли оставката. С други колеги не съм коментирал това нещо“, заяви Петър Величков. „Това е, циркът продължава“, добави Величков.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html