11.8 C
София
сряда, 22 септември 2021 г.

Ваксинационният маратон в „Пирогов“ продължава

Николай Габровски, Пирогов, кадър БНТ

В „Пирогов“ има всички видове ваксини, които са регистрирани в страната. Количествата са напълно достатъчни и от спешната болница очакват още доставки в идните дни, съобщи пред БНТ зам.-шефът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски.

Организацията вече е обичайната за „Пирогов“ – пет са отворените пунктове, които да работят цял ден за първична и вторична ваксинация. Нещата вървят доста спокойно, ритмично и няма напрежение, увери проф. Габровски.

Той посочи, че хората разбрали, че ваксините няма да свършат. Те идват много по-подготвени и с попълнено информирано съгласие. РНК ваксините са доста по-предпочитани, но като цяло смятам, че всички ваксини са добри и работят, каза Габровски.

Почти през целия ден има хора, около 1000 души на ден минават за поставяне на ваксина. Ако има голямо струпване пред пунктовете за ваксинация, е създадена организация как да се разпределят пациентите. Хората трябва да бъдат напълно спокойни, тъй като има служители, които да ги ориентират накъде да отидат, подчерта медикът.

Той настоя, че трябва да продължи положителното отношение към ваксините и хората да направят всичко възможно да се ваксинират навреме, защото това е начинът да се справим с пандемията. До 10 май ще продължат „зелените коридори“, като болницата има всички възможни ваксини.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html