20.2 C
София
неделя, 9 май 2021 г.

Разбиха огромна мрежа за разпространение на детско порно

Акценти

Германската съдебна полиция съобщи днес, че е разбита една от най-големите мрежи в света за детска порнография с над 400 000 членове, предаде Франс прес.

Разбиването на платформата „БОЙСТАУН“, която е съществувала в тъмната мрежа (даркнет) от 2019 г., е било извършено в средата на април, предава БТА.

Трима германци са задържани след неколкомесечно разследване на специален отдел на германската полиция в координация с Европол и със съдействието на полицията на Нидерландия, Швеция, Австралия, САЩ и Канада.

Срещу четвърти германец, който пребивава в Парагвай, е издадена международна заповед за задържане и се очаква той да бъде предаден на германските власти.
„Платформата е била с международен обхват и е служела за размяна на порнография с малолетни и непълнолетни между членовете й“, основно снимки и видеозаписи с момчета. Сред тях е имало кадри на тежки сексуални посегателства над съвсем малки деца“, уточни полицията.

Трима от замесените, на възраст 40, 49 и 58 години, са заподозрени, че са били администраторите на платформата за детска порнография. Четвъртият, на възраст 64 години, е заподозрян, че е бил един от най-активните потребители на платформата с над 3500 поста.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html