20.2 C
София
неделя, 9 май 2021 г.

Гърците излизат на серия от протести за условията на труд

Акценти

сн. АП Архив

Денят на труда в Гърция се отбелязва днес, защото самият 1 май съвпадна с Великденските празници. Но дори и три дни по-късно синдикатите са готови за протести и демонстрации срещу условията на труд, ниските заплати и високия процент безработни, предаде БНР.

С призив „Последствията от пандемията няма да са за сметка на работещите“ левите партии приканват гърците за участие в протести и демонстрации.

От своя страна за 6 май синдикатите обявиха нова общонационална стачка срещу проектозакон, който се обсъжда в парламента. Опозицията смята, че той на практика ще премахне осемчасовия работен ден. От лявата опозиционна СИРИЗА призовават всички да се включат в днешните демонстрации и в протестите на 6 май.

Днес заради протестите силно е засегнат транспортът. Железничарите спряха влаковете, голяма част от фериботите не се движат, а градският транспорт работи само в часовете на протестите, за да обслужи демонстрантите.

Затворени са държавните учреждения. Не работят и в частния сектор в знак на протест. Очаква се масово участие в демонстрациите в цялата страна.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html