20.2 C
София
неделя, 9 май 2021 г.

Полицаи заловиха 25 нелегални мигранти край Вакарел

Акценти

Полицаи заловиха близо нелегални 25 мигранти в района на Вакарел тази сутрин. Сред задържаните има жени и деца. По първоначална информация мигрантите са без документи, но най-вероятно са сирийски граждани, съобщи Нова телевизия.

Снимка бТВ новините

На място има екипи на полицията. Задържаните ще бъдат откарани в РУ – Елин Пелин.

Бежанците са се опитвали да се отправят към Западна Европа. Пред екипа на bTV те отрекоха да са платили на каналджии.

Само за почивните дни има предотвратени повече от 320 души общо на българо-гръцката и българо-турската граница. Има допълнително командировани служители, достатъчно технически средства, както и нови камери. Вертолети също се използват.

Междувременно премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че по границата с Гърция и Турция са спрени над 320 опита за нелегално проникване на българска територия.

“Търсех ги граничарите, защото само за последните три дни имаме 323 предотвратени опити за нелегално навлизане по нашите граници. Казвам го за моите опоненти. Към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция. С огромни усилия го постигат нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат ни отвсякъде – от Гърция и от Турция. Нека тези, които утре ще правят служебното правителство, да имат едно наум“, обясни Борисов.

Той неведнъж е казвал, че намаляването на миграционния натиск по границата с Турция е негова заслуга заради добрите му отношения с турския президент Реджеп Ердоган.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html