20.2 C
София
неделя, 9 май 2021 г.

Депутатите решават за намаляване на субсидията от 8 на 1 лев

Акценти

Депутатите се събират в парламента за първия си работен ден след Великден и вероятно предпоследния от съществуването на това Народно събрание. В проекта за седмична програма за днес и петък са включени промените в закона за политическите партии, внесени от „Има такъв народ“, които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

Снимка БНТ

От „Изправи се! Мутри, вън!“ предлагат промени в закона за извънредното положение – добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните действия по събиране на публични вземания от гражданите по време на пандемията. От „БСП за България“ искат промяна на Кодекса за социално осигуряване, с която се предвижда преизчисляване на старите пенсии от 1 юли тази година.

В дневния ред са включени и два проекта на решения. Единият на „Демократична България“ – за създаване на временна комисия за проверка на строежите и обектите на територията на лесопарк „Росенец“. Другият на БСП – с което да се възложи на Министерския съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу Covid-19 „Спутник V“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html