14 C
София
петък, 18 юни 2021 г.

Патриарх Неофит: Българската армия е непобедима!

Акценти

Негово Светейшество българския патриарх Неофит отправи приветствие за Деня на храбростта и празник на Българската армия, съобщиха от Българската патриаршия.

В него той казва: „Пребъдвайки в пълнотата на пасхалната радост, броени дни след светлия празник на славното Христово Възкресение, в деня на паметта на храбрия и победоносен Христов воин и светец Георги, винаги победоносната армия на православна България чества своя благословен празник – Деня на храбростта.

Ден на памет и прослава на всички знайни и незнайни воини, отдали живота си в защита на нашата скъпа родина – България. Ден на радост, на тържество и заслужена гордост, в който високо вдигнатите глави българските военнослужещи припомнят на всички нас, че българската армия е армия непобедима – войнство, което не познава поражението и което и днес остава сигурен гарант за целостта на нашата страна и неприкосновеността на нейните граници, изпълнявайки своето свято дело и благородна мисия с високо съзнание за дълг и отговорност, с истинско усърдие и в жертвено служение за род и родина“, заявява патриарх Неофит.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html