15.2 C
София
петък, 18 юни 2021 г.

„Патриотите“ без Марешки и Сидеров, но с Петър Москов

Акценти

Красимир Каракачанов заговори, че започва разговори в понеделник с евентуални партньори за явяване на предстоящите предсрочни избори на 11 юли. Лидерът на ВМРО загатна, че потенциалните партньори са НФСБ на Валери Симеонов и КОД на Петър Москов. „Контактите с Валери Симеонов не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме отделно на изборите, обяви Каракачанов.  С Петър Москов водим нормални разговори – и преди, и сега, каза още той.

„С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, и не виждам смисъл“, даде да се разбере военният министър в оставка. „С Веселин Марешки също не сме поддържали контакт и не сме водили разговори. Той е на фази – когато има желание за коалиция, ни хвали и много ни обича. Когато види, че няма да направим коалиция, плюе и храчи, смятайки, че по този начин ще спечели някой глас“, каза още Красимир Каракачанов.

По думите му никой не е готов за избори – и политиците, и гражданите са си направили определени изводи от миналия вот и от неуспешния опит да се състави правителство. „Оттук нататък е въпрос на разум и, надявам се, той да бъде проявен. Трябва да мислим, преди да гласуваме. Ние 30 години гласуваме само с емоции на принципа „хайде да видим сега какво ще стане“. По този начин няма какво ново и по-хубаво да ни се случва“, каза още Каракачанов.

Според него няма как една, две и дори три политически формации след следващите избори да направят мнозинство. Това означава, че трябва да се загърби личният егоизъм и партийните пристрастия. Защото, в края на краищата, има смисъл от партии, ако те работят за държавата, а не защото са партии – да се пъчат и да се бият по гърдите кой е по-велик и кой е най-велик.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html