5.7 C
София
петък, 3 декември 2021 г.

Ана Пиринска: „Позитано“ 20 е изпразнена от съдържание структура

Новият национален съвет на БСП е подреден по доста особен начин на последния конгрес на партията. Това заяви по БНТ бившият член на Националния съвет на БСП Ана Пиринска, дъщеря на бившия зам.-председател на БСП, бивш външен министър и председател на 40-ото НС Георги Пирински. Тя отбеляза, че това, което прави впечатление, е отстраняването на всички критици на ръководството.

Ана Пиринска, снимка Интернет

Пиринска уточни, че тя е била конструктивен критик, който е предупреждавал, че БСП не върви в правилната посока.

„За съжаление в нашата партия се наложи тенденция, че критикът е враг. Намираме се в интересна ситуация, в която председателят казва: дръжте враговете. Истината е, че ние пет години предупреждаваме систематично и последователно, че с тази агресивна разрушителна политика, която води ръководството, нищо добро не ни чака. Лесно е да се обърнеш и да кажеш, че този, който критикува, е виновен“, каза  Ана Пиринска.

Тя смята, че процесите в БСП са много тревожни и на миналите парламентарни избори е възникнал въпросът има ли го лявото пространство.

Въпросът е износена ли е лявата идея, или носителите ѝ не са способни да я представят убедително пред хората.

„Наясно сме, че ако така продължаваме, нищо по-различно не може да се случи на следващите избори“, коментира Пиринска.

Тя също така уточни, че не вярва, че на Националния съвет ще бъдат взети особени решения, защото за нея „Позитано“ прилича на изпразнена от съдържание структура.

„Утре ще се случи друго, ще се учреди едно идейно политическо обединение в рамките на БСП съгласно устава на БСП и това обединение си поставя за основна задача изработване на нова програма на партията, поставя си задача да каже, че по този начин няма как да разчитаме на по-добър резултат. Следва изводът, че трябва промяна, която се състои в три решения – нова предизборна платформа, нова стратегия и поведение, и нови лица. Ние сме лоялни членове на БСП, дълбоко свързани с БСП, ние не си представяме нашия път извън партията. Ще направим конкретни предложения как трябва да изглежда нашата предизборна платформа. Очевидно, че обществото иска промяна, но въпросът е каква да бъде тази промяна“, заяви още Пиринска.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html