30 C
София
вторник, 16 август 2022 г.

Гечев притеснен от вътрешни маневри в БСП

Румен гечев, кадър бТВ

БСП не се разпада въпреки създаването на нови партии с леви убеждения. А създаването на платформата „Социализъм 21“ в рамките на партията, учредено от знакови имена на столетницата, е странно и обвързано с притеснителна тайнственост.

„Има някои странности – първата сбирка се организира точно в часа, в който започва Пленумът на НС на БСП. Може да е случайно, но едва ли. Да видим какво ще е поведението на нашите другари. Ако те генерират идеи и предложения, това ще бъде чудесно“, заяви пред бТВ членът на ръководството на БСП Румен Гечев.

Гечев коментира и новия ляв проект на бившия премиер Жан Виденов: „Ние сме демократична страна, всеки може да направи партия и да участва на изборите. Поддържам много добри отношения с всички колеги от бившето правителство, но повече от година не съм се срещал с него. Когато имам възможност, с удоволствие дискутираме проблеми на България и международни“.

Оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред, категоричен бе Румен Гечев след направените в събота промени в предизборния щаб на левицата и в навечерието на новата кампания.

По думите му е направен анализ на резултата на социалистите при предишния вот и предстои корекция на начина, по който предават идеите си на избирателите.

„Нашата програма е отлична, тя е съгласувана с добрите практики на ЕС, но очевидно резултатът не ни задоволява, тъй като не сме стигнали до достатъчен брой избиратели. При новата сесия на изборите ще бъде повече работа с хората, на по-достъпен език“, обясни Гечев.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html