2.4 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Шведът за казаното по адрес на Стефка: Беше шега

Шведският журналист Патрик Еквал, който предизвика скандал с изказването си, че Стефка Костадинова е била „натъпкана с допинг“ при поставянето на световния рекорд от 209 см в скока на височина, ненадминат вече 34 години, се опита да внесе яснота за случилото се. Той обяви, че изказването му е било „на шега“, допълвайки, че е обсъдил предварително с адвокат какво може да каже и какво не по време на участието си в куиз шоуто „Muren“ по шведската телевизия SVT.

„Това някаква шега ли е? Преди два месеца, на 39 години, жена ми почина от рак и останах сам да се грижа за 7-годишната ми дъщеря. Може дори да проверите в Google“, написа Еквал в отговор на запитване от bTV. „Ако трябва да бъда честен, не разполагам с време да се занимавам с този „случай“, както и заплахите, които получих от вас българите относно казаното от мен. Само искам да потвърдя, че не съм запознат по какъв начин този случай е преведен (приет) в България“, обясни той.

„Но всичко бе на шега, тъй като това е шоу, в което отговаряме на въпроси. В случая за световни рекорди в спорта. С моя адвокат, както и с този на шоуто, обсъдихме предварително какво мога да кажа и какво не. Всичко бе иронично и на шега. Никой тук в Швеция, както и зрителите на шоуто, не е коментирал тази тема. Вероятно е било трудно на вас българските зрители да разберете казаното от мен, и преведено на кратко може би не звучи правилно. Но това шоу е на шведски език, за шведи и се излъчва в Швеция“, каза още Еквал.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html