18.8 C
София
събота, 13 август 2022 г.

Николай Ненчев: Ние сме в зловещ сценарий

Ние сме в зловещ сценарий. 45-ият парламент започна разследвания по конкретни схеми и не ги довърши. Защо с мандат от 2-3 месеца не довърши разкритията, а много бързо прехвърли властта на Румен Радев и на служебния кабинет, който действа на ръба на закона.

Не е работа на служебния кабинет да променя ключови позиции. Защо се залагат тези подводни камъни и каква е целта? По пътя на Лукашенко ли вървим днес, попита пред БНР Николай Ненчев, лидер на БЗНС, бивш министър на отбраната.

Ненчев допълни, че преди повече от две години е прогнозирал, че президентът Румен Радев ще се опита да дестабилизира държавата, като започне от службите за сигурност, и ще опита да отклони страната от евро-атлантическия път.

Ненчев коментира още, че като министър е правил малко компромиси, но е платил висока цена заради това. „Пет години бях подсъдим за това, че съм защитил българския национален интерес. Случилото се остави неприятно чувство, че живеем в държава, в която не се спазва законът“, каза още Ненчев.

БЗНС ще се яви на предсрочния вот на 11 юли с партията „Консервативно обединение на десницата“ (КОД) на Петър Москов.

„Идеята винаги е била за обединение на демократичните сили, на десницата. Получих подкрепа за Съюз на национално обединение на десницата. „За България без компромиси“ е девизът, под който се обединихме“, каза Ненчев и поясни, че фокусът на обединението ще бъде върху децата и върху щастието на българските граждани: „В това отношение няма да правим компромиси“.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html