23.5 C
София
неделя, 3 юли 2022 г.

Кантарджиев: Не искам да омръзвам на хората

кадър БНТ

Няма обида, няма огорчение. Просто не искам да омръзвам на хората. Аз съм си аз, аз съм си лекар. След време ще реша, не искам да занимавам обществото с визия за бъдещи планове, заяви в интервю за БНТ пенсионираният дългогодишен директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже, всеки така да го изпратят. Молбата ми към колегите е, че вече демонстрираха своето отношение, няма нужда да настояват, заяви още проф. Кантарджиев.

Искам да декларирам, че имам много положително отношение към пациентски организации и желание да се организират хора, посочи професорът относно опита на здравния министър Стойчо Кацаров в пациентските организации, допълни професорът.

Мисля, че много хора, които замисляха моето отстраняване, сега съжаляват, смята Кантарджиев. Сега настана едно такова време, че ако не си заплашен от отстраняване, значи си никой, допълни той.

Преди десетина години беше същата ситуация с морбили, каквото е сега с коронавируса. Купуваха се ваксини, подаряваха се на съседни държави и в този момент стана една епидемия – за съжаление 24 дечица умряха. И сега какво стана – министърът започна да търси махна на тези, които видяхте какво направиха, коментира проф. Кантарджиев.

Слава Богу, че имаше политици, които можеха с кризи да се справят. Помните пролетта на 2020 какво стана в Испания, в Италия, в Западна Европа. Да благодарим на Господ, че минахме така в България, допълни професорът.

Той е категоричен, че трябва да се наблегне на имунизацията в страната и насочването към възрастни и трудноподвижни хора са правилни.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html