3.1 C
София
четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Член на СЕМ от квотата на Радев подаде оставка, добрият тон бил нарушен

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на Съвета за електронни медии. За нея се разбра от съобщение на прессекретариата на президента Румен Радев.

Ивелина Димитрова, снимка Интернет

„Президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на Съвета за електронни медии от неговата квота. Със своята работа Ивелина Димитрова оправда доверието на президентската институция и на обществото в усилията за утвърждаване на плурализма, професионалните стандарти и журналистическата етика в медийната среда в България. Президентската институция счита, че всеки опит за политизирането на дейността на Съвета за електронни медии е в ущърб на обществото“, гласи съобщението.

Оставката е подадена тази сутрин, по информация на OFFNews. Димитрова е посочила в заявлението си, че прави това, тъй като в последните дни конструктивния диалог и добрия тон в СЕМ се загубили. Тя трябва да изпълнява задълженията си, докато президентът не назначи нов член на СЕМ.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева не внесе повече яснота за въпросната загуба на добър тон. „Това е нейно решение, тя така е преценила. Ще приемем оставката и ще чакаме новия член на СЕМ“, коментира Жотева пред OFFNews.

Димитрова беше назначена в медийния регулаторен орган от квотата на президента. Член е на СЕМ от 28.06.2018 г. От пресслужбата на държавния глава също не дадоха подробности, които да изяснят мотивите на Димитрова.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html