30 C
София
вторник, 16 август 2022 г.

Тошко Йорданов към Бойко Борисов: С терористи не преговаряме

„Американците с терористи не преговарят. Ние също“. Така Тошко Йорданов, зам.-председател на партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, е отговорил на въпрос на в. „Сега“ дали биха участвали в предизборен дебат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, твърди изданието.

 

В понеделник вечер бившият премиер „хвърли ръкавицата“ към опонентите си и след като дълго време избягваше директен словесен сблъсък с тях, предложи организирането на диспут с водачите на водещите политически формации. Ревизията на позицията му идва по-малко от две седмици преди предсрочните избори на 11 юли, за които социолозите прогнозират победа на партията на Трифонов, а ГЕРБ да остане втора сила.  Борисов добави, че „опонентите на ГЕРБ искат да пораснат, но не с добри идеи, а със злоба, реваншизъм и компромати“.

“И това ще им изяде главата, защото българинът не обича злите хора“, каза той.

За разлика от ИТН „Демократична България“ са готови на предизборен дебат с Борисов. „От дебат не бягаме, но трябва да видим как ще бъде организиран, за да не стане говорилня“, коментира пред в. „Сега“ Христо Иванов, съпредседател на дясното обединение.

В същото време той се осъмни в намерението на Борисов и че няма да го ревизира. „Имаме какво да споделим, но предвид факта, че поканихме Томислав Дончев на открита дискусия за електронното управление, а той вече 10-ина дни се крие, едва ли и ще се случи и лидерски дебат“, допълни Иванов.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html