-0.2 C
София
петък, 28 януари 2022 г.

Христо Терзийски: Симпатизанти на ГЕРБ са привиквани и респектирани в полицията

Бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски отговори на намеците на назначения за негов наследник на поста Бойко Рашков. По-рано днес служебният вицепремиер обяви, че в Кюстендил имало „много интересен случай за купуване на гласове“.

Христо Терзийски, снимка Интернет

Там един бивш вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с бивш областен управител и един друг, излязъл в болничен. Обсъждали са въпроса как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват тук, в нашата страна“, твърди Рашков.

„Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се старае да влияе на предизборната кампания – от днес и с клеветнически намеци, които, макар и недоизказани, лесно могат да бъдат асоциирани с мен“, отговори в социалните мрежи Терзийски, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендил.

„Няма да казвам, че с това се опитва да замаже тоталния хаос, който създаде в МВР. Вероятно има и някаква лична неприязън към мен, което си е негов проблем. Знаем и че наши симпатизанти са привиквани и респектирани в полицейските управления през последните седмици. Само че няма да допуснем изборите да се спечелят „служебно“ – чрез служебното правителство. Ако има данни за престъпление – да действа с цялата строгост на Закона. В противен случай трябва да понесе отговорност за думите и действията си – нищо че никой не е гласувал за него – постът изисква министърът да притежава някакво достойнство“, написа още Терзийски.  

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html